Det Palæstinensiske Bibelselskab

Home/Aktiviteter/Projektgrupper/Det Palæstinensiske Bibelselskab

Det Palæstinensiske Bibelselskab

Israelsmissionens Unge (IU) har en projektgruppe, der på en særlig måde arbejder tæt sammen med Det Palæstinensiske Bibelselskab (PBS).

Nedenfor ser du en kort beskrivelse af projektgruppen og deres arbejde.

 

Har du spørgsmål til projektgruppen er du meget velkommen til at kontakte Sofie Katrine Mach Christensensofie@israel.dk 

 


Projektet i korte træk

Hvem er samarbejdspartnerne?

  • Det Palæstinensiske Bibelselskab (PBS)
  • Israelsmissionens Unge (IU)
  • Tidligere elever fra Børkop Højskole

Hvad vil vi?

  • Afholde workshops og planlægge lejraktiviteter mellem IU og unge medlemmer fra PBS
  • Aktiviteter, sport, ledertræning og teambuilding for teenagere på tværs af kirkesamfund

Hvornår?

  • Én uge tidligt i skolerne sommerferie

Formål:

  • Opmuntre, udfordre, inspirere og udruste - både unge danskere, palæstinensere og kristne teenagere fra Vestbredden
  • Skabe og styrke kristnes relationer på tværs af kulturer
  • Sætte gode rammer for aktiviteter med kristne teenagere på Vestbredden

Hvordan lykkes projektet?

  • Projektet er afhængig af indsamlede midler og af de danske deltageres frivillige bidrag


Historie

Israelsmissionens Unge (IU)  arrangerede i samarbejde med Det Palæstinensiske Bibelselskab (PBS) i sommeren 2014 et summercampprojekt med sport i Betlehem. Formålet var gennem sportslige aktiviteter at opmuntre kristne børn og unge fra Vestbredden i det kristne fællesskab. Ønsket var derudover at skabe relationer mellem danske og palæstinensiske unge og derved give mulighed for at dele tro og liv på tværs af kulturer. Håbet var at danne grundlag for et længerevarende samarbejde med PBS til glæde for både det kristne mindretal i Betlehem og samarbejdspartnerne herhjemme.

Projektet har siden udviklet sig. PBS og IU er i samarbejdet blevet skarpere på, hvor det særligt giver mening at investere tid og ressourcer. I sommeren 2015 resulterede det i endnu en projektuge. Denne gang med fokus på teambuilding og ledertræning for teenagere; en aldersgruppe, der sjældent arrangeres sådanne aktiviteter for i Betlehem.

Begge parter ønsker at fortsætte arbejdet, og derfor har IU en projektgruppe, der fortsat skal stå for samarbejdet. I projektgruppen arbejder man i øjeblikket på at få besøg af en gruppe unge fra Betlehem i løbet af foråret. Målet er desuden, at der igen næste sommer skal sendes en gruppe danske unge til Betlehem for at lave aktiviteter for og med lokale børn og unge.

Kontakt

Du er meget velkommen til at blive en del af projektgruppen eller kontakte os for at høre mere om arbejdet. Selvom IU samarbejder med Børkop Højskole om projektet, behøver du ikke være tidligere elev derfra. Alle er velkomne i gruppen - og med indspark til, hvordan vi forbedrer arbejdet!

Har du spørgsmål til projektgruppen er du meget velkommen til at kontakte Sofie Katrine Mach Christensen, sofie@israel.dk