Fester

Jødiske fester og traditioner

Jødedommen er fyldt med fester og traditioner, som har stor betydning for bibelens fortællinger. IU vil gerne hjælpe dig og din forening eller kirke til at få smag for de jødiske rødder, som kristendommen har. Vi står derfor klar til at hjælpe dig med events, undervisning eller andet, hvor de jødiske højtider er i centrum. 

Kontakt os på unge@israel.dk - så laver vi et event, der passer til jer! 

Herunder finder du en række forskellige hæfter og foldere til download.

Liturgi til sabbatsmåltid - For det jødiske folk er sabbatten en dag for hvile, men det er i høj grad også en dag, hvor man retter opmærksomheden mod Gud. Det er en festdag, hvor sabbatsmåltidet er festmiddagen, og det hedder sig, at ingen må sidde alene på en sabbatsaften, og hvis det banker på døren, må man ikke sende vedkommende væk. Gæstfrihed, fællesskab, taknemmelighed og identitet er nogle af nøgleordene. Download sabbatsliturgien og prøv selv at indlede helligdagen anderledes, end du plejer.

Liturgi til påskemåltid - Den jødiske påskefest – på hebraisk Pesach – er uden tvivl den største af årets fester. Den kaldes også de usyrede brøds fest og fejres til minde om israelitternes udfrielse fra Egypten. Også jesustroende jøder fejrer påskemåltidet, men med et tydeligt Jesus-perspektiv. Download hæftet og indled påsken med at blive mindet om sammenhængen mellem den gammeltestamentlige og nytestamentlige påske.

Løvhyttefesten - Løvhyttefesten handler om håb. Dette hæfte er en drejebog til hvordan man kan fejre Løvhyttefest i børnehøjde.