Ressourcer til dig!

Er du en lokalgruppe i Israelsmissionens Unge eller er du en del af et ungdomsfællesskab, som ønsker at få et spændende input til jeres fællesskab? Så kan du her på siden finde ressourcer til spændende aftner i form af studiehæfter, anbefalinger af bøger, navne og kontaktoplysninger på spændende personer, som gerne vil besøge jer og dele sine tanker og viden med jer.

Oversigt over ressourcer

Forkyndere og undervisere

I IU er der en masse gode og kloge folk, som vil elske at bruge en aften sammen jer! Book en underviser, måltidsleder, prædikant eller forkynder til dit fællesskab – Følg linket ‘book en forkynder’ eller ring til Christian Vestergaard på 42635708.

Kent Grinderslev Rasmussen

Forslag til emner:
Pinsens jødiske rødder
Påskemåltid
Løvhyttefesten i et kristent perspektiv
Israel/Palæstina - Er forsoning en mulighed?

Om Kent

Jeg er uddannet cand.teol. fra Menighedsfakultetet og Aarhus Universitet og har siden 2008 arbejdet med spørgsmål om Israel og det jødiske folk. Jeg har siden slutningen af 2017 arbejdet som ungdomssekretær for Israelsmissionens Unge.

Jeg brænder særligt for de kristne betydninger af de jødiske fester, særligt Pinsen - mega undervurderet, forsoning, konflikten mellem Israel og Palæstina og meget andet. Så du er velkommen til at udfordre mig på et nyt emne.
For at booke - Klik her

Stine Østerlund Ravn

Forslag til emner:
Sukkot
Sabbatsmåltid
Sabbatshvilen
Templelundervisning

Om Stine

Jeg bor i Aarhus, hvor jeg studerer statskundskab på Aarhus Universitet.
Jeg er frivillig hos Israelsmissionens Unge, hvor jeg sidder i bestyrelsen.

Mine 3 sabbatår bød på volontørophold i Honduras, Israel og på en efterskole. Særligt Israel har vundet mit hjerte og blev efter godt halvandet år virkelig et hjem for mig. En tid jeg stadig ser tilbage på med det største smil, og som jeg nyder at dele med andre!
For at booke - Klik her

Joakim Hjorth

Forslag til emner:
Verdens bedste fortælling - om mission, mikroovne og velsignelse.
Sammen i vildmarken - om Løvhytte-festen og Guds nærvær.
Forsoning i kløfternes land

Om Joakim

Jeg er International Koordinator ved Israelsmissionens Unge bosat i Aarhus. Samtidig er jeg en ung mand med hang til teologi, interesse i dyr og ture rundt i det danske landskab. Efter flere volontørophold i Israel og diverse ansættelser i Israelsmissionen og IU, har jeg fået øjnene op for jødemissionens (og den generelle missions) mange facetter. Jeg er især optaget af, hvordan den måde Gud møder os på, får betydning for den måde, vi møder verden på og hvilken fortælling den samme Gud inviterer os til at leve i.
For at booke - Klik her

Anders Solgaard

Forslag til emner:
Mission i Det gammle Testamente
Mission blandt muslimer
Mission i udlandet og herhjemme
Mission i hverdagen

Om Anders

Jeg bor i København. Jeg brænder for at mennesker skal lære mere om Jesus. Derfor har jeg læst teologi og derfor arbejder jeg nu i en missionsorganisation. Men jeg er også vild med at skrive, rejse til mere eller mindre (helst det sidste) kendte destinationer, spille volley og følge med i alverdens sportsgrene på TV – cykling, fodbold, NFL, Ishockey og håndbold er alle favoritter, hvis jeg har en friaften, hvor jeg ikke er sammen med venner. Jeg er vild med at tale om mission!
For at booke - Klik her

Nanna Forum Lollike

Forslag til emner:
De Jødiske fester
Påske
Pinse
Sukkot

Om Nanna

Jeg er gift med Thomas Forum Lollike, bor i København NV og arbejder som SFO-leder på Jakobskolen i København. Gode lange snakke om tro, et godt grin og skøre oplevelser - så oplever jeg, at jeg lever. Jeg er optaget af, hvordan troen ikke bare forbliver teori, men at det bliver liv, og hvordan jeg kan være med til at inspirere til et liv med Gud. Mine 6 måneder i Jerusalem åbnede Bibelens ord op på nye måder. Især opdagelsen af jødiske festers frelsesfortælling - det har jeg svært ved at få armene ned over.
For at booke - Klik her

Kasper Andreas Bergholt

Forslag til emner:
Hvad sker der mellem Det gamle og Det nye testamente, og hvorfor er det relevant for os?
Hvad betyder det, at Jesus er Messias?
Én Bibel, men to testamenter?
Nu må du blot være tjener – Guds radikale kald til sit folk


Om Kasper

Jeg bor i Aarhus og studerer til daglig teologi på Menighedsfakultetet, Århus, og er ansat som bibelunderviser i Israelsmissionen. I min fritid kan jeg godt lide at cykle lange ture i høj fart eller læse tykke bøger langsomt. Jeg er meget optaget af den verden og tid, som Bibelen foregår i, og brænder for, at Bibelen i sin helhed kommer til at stå centralt i vores bibellæsning. Jeg er også meget interesseret i, hvilke konsekvenser det har, at Jesus er Israels Messias.

For at booke - Klik her

Arne Pedersen

Forslag til emner:
SÅ SLAP DOG AF! Noget om hvile, pauser og om at komme til sig selv midt i en pulserende hverdag.
Hvem er Gud? Noget om gudebilleder og gudsbilleder, om at se Gud med vores egne øjne og om hvordan vi har brug for hinanden til at få det fulde billede. Og om at Gud er større. Altid.


Om Arne

Jeg er generalsekretær i Israelsmissionen og bosat i Voel. Far til fire piger og mand til én kvinde. Jeg er optaget af krydsfeltet mellem sund teologi og god kommunikation – og så tror jeg på Gud er større. Altid. Derudover er jeg optaget af spørgsmålet om, hvem Gud er – og hvordan vi mennesker kan lære ham at kende. I min ’fritid’ løber jeg og tager gerne billeder af forskellig art. Dog ikke på én gang.
For at booke - Klik her

Rebekka Zoll Nielsen

Forslag til emner:
Løvhyttefesten
Sabbaten
Pinsen


Om Rebekka

Læser antropologi i Aarhus, og jeg elsker at gå på opdagelse. I Israel har Bibelen åbnet sig for mig på en ny og levende måde. Det har været stort for mig at lære mine jødiske trosrødder at kende; i hvilken kontekst sagde Jesus for eksempel, at ”den, der tørster skal komme til mig og drikke”? Det vil jeg gerne fortælle meget mere om. Er I klar til at blive rigere?
For at booke - Klik her

Thomas Forum Lollike

Forslag til emner:
Den store kristne fortælling fra våre jødiske rødder og helt frem til dag.
Hvorfor mission? og Hvad er mission?
Jøder og kristne, tilbeder de samme Gud?
Forhold mellem tro og viden. Hvad kan vi stole på videnskaben? Hvad med grøn diakoni?

Om Thomas

Jeg er Gift med Nanna Forum Lollike, bor i København NV, har en master i teologi fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Jeg har siden august 2021 arbejdet som netværkskoordinator i IU Østdanmark. Jeg ivrer efter at få unge ind i Guds mission. Jeg elsker at kikke på den store fortælling i Guds kirke på jord. Gå hele vejen tilbage til de jødiske rødder, følge kirkehistorien frem til vår egen tid, for at se det store billede og for at berige vår egen tro og kristne fællesskab. Hvad kan vi lære af historien og hvad må til af ny tækning for at nå endnu flere med de gode nyheder.
For at booke - Klik her

Solveig Klitlund

Forslag til emner:
Omsorg for klimaet - en del af Guds mission (og hvordan man kan gøre det).
Helt konkrete vaner, som fylder din hverdag med kærlighed til Gud og mennesker.

Om Solveig

Jeg læser 3K og er missionspilotkordinator hos Israelsmissionens unge. Jeg er Gift med Christoffer, bor i Aarhus. Noget af det bedste, jeg ved, er at tage mit strikketøj under armen og mødes med en ven over en lækker kop kaffe og en ærlig snak. Jeg elsker, at Gud har skabt mennesker så fascinerende forskelligt, og at han kan bruge os alle i sin mission lige præcis, hvor vi er. Jeg er særligt optaget af kreativitet, samt hvordan vi som kristne elsker mennesker og passer godt på vores jord.
For at booke - Klik her

Lærke Søes

Forslag til emner:
Mission og kontekst
Guds mangfoldige mission
Mission i dagligdagen - at være vidne der hvor du er
Ung og i mission

Om Lærke

Jeg blev student i 2018 og har siden gået et år på LTC og været et år i Israel som kirkevolontør. Jeg brænder for at snakke om tro, og det må gerne blive konkret og livsnært. Jeg brænder for at unge danske kristne skal kende Bibelen bedre og derigennem kende Gud bedre. Jeg er optaget af, hvordan vi ifm. mission kan forholde os til den kultur og kontekst, vi står i, og lade det få indflydelse på, hvordan vi er i mission.
For at booke - Klik her

David Bruun Ingemansen

Forslag til emner:
Kongernes Konge - en undervisning om Israels konger og Jesus som den fuldendte konge
Vi er tempel for Guds ånd; om tempel- teologien og de grænsebrydende konsekvenser det får for menigheden i dag!

Om David

Jeg bor i Aarhus og er gift med min dejlige kone Sofie. Jeg har været en del af Israelsmissions-familien i godt 4 år efterhånden, og jeg elsker det! Jeg er bachelor i teologi og elsker at læse gode bøger og dykke ned i spændende teologiske refleksioner. Når jeg kommer ud og underviser, så vil jeg gerne invitere jer med på en rejse ind i kristendommens jødiske rødder og Guds store historie om: Hvem han er, hvem vi er, og hvad han kalder os til i dag.
For at booke - Klik her

Kirsten Bitsch Lang

Forslag til emner:
Hvile og sabbat – en guddommeligt udtænkt pause fra præstationsræs, krav og stress
Påskemåltid - for konfirmander
Påskemåltid i børnehøjde


Om Kirsten

Jeg arbejder hos Den danske Israelsmission som kommunikationsansvarlig. Jeg er antropolog og journalist og har en særlig interesse for, hvordan vi kan oversætte det gode budskab, evangeliet, til noget, der bringer håb, nye livsmuligheder og fred ind i menneskers liv. Jeg ønsker at dykke ned i, hvem Gud er, og hvad han siger til os – lige nu, lige her, i det liv vi er havnet i.
For at booke - Klik her

Jan Holm Mortensen

Forslag til emner:
Festerne: Påske/Pinse/Rosh HaShana/Løvhyttefesten/Den store forsoningsdag/Sabbatten/Chanukka
Mission – ”Det umuliges kunst”
Nadverens jødiske rødder
Dåbens jødiske rødder
Landet og løfterne

Om Jan

Sognepræst i Kristkirken i Kolding siden 2009. Jeg er næstformand i Israelsmissionens landsstyre. Jeg har været udsendt som dansk præst i Jerusalem 1999-2004 og præst ved i Immanuelskirken i Jaffo (2004-2009). Jeg har skrevet bogen ”Jesus og de jødiske fester” og holder en del foredrag i den anledning. Jeg har altid været interesseret i bibelsk arkæologi, GT, kristendommens jødiske rødder og det med at nå det jødiske folk med evangeliet.
For at booke - Klik her

Christian Vestergård

Forslag til emner:
En smuk invitation i en mangfoldig verden - om Pluralisme, tvivl og skønhed
Detektiv Løvelås Holm og den forsvundne lysestage (Et mysterium for alle aldre)

Om Christian

Jeg læser teologi i Aarhus, imens jeg jobber som ressourceansvarlig hos IU. Efter at have været frivillig i Jerusalem har jeg været engageret i IU pga. af den nysgerrige tilgang, der er til et liv i følgeskab med Jesus. Jeg er optaget af, hvordan det gode liv kan se ud i et almindeligt dansk studieliv. Uden at have knækket koden tror jeg, at det har noget at gøre med leg, kærlighed og Jesus af Nazareth.
For at booke - Klik her

Frederik Thormann Wagner

Forslag til emner:
Guds mission - Den helt store fortælling.
Social retfærdighed som mission?
Pop-smarte modeller for mission

Om Frederik

Jeg bor i Aarhus, hvor jeg læser teologi. Jeg er optaget af hvordan Gud bruger mennesker til at udføre hans mission i verden. Det var en af de primære grunde til, at jeg begyndte at læse teologi - med fokus på mission - som jeg nu er igang med, ved siden af mit arbejde på et nødherberg.
For at booke - Klik her

IU's anbefalingsliste

Den Salvede

Kasper Andreas Bergholt
I denne bog undersøger Kasper Bergholt, hvad det betyder, at Jesus er Israels Messias. Han redegør for, hvilke messias-forventninger der var i spil i Jesu samtid, og viser, at det har betydning for alle aspekter af den kristne tro, at Jesus er Messias. Bogen er særligt egnet til dig, der er teologisk interesseret, men alle burde kunne være med.
Bestil bogen her

Jesus og de jødiske fester

Jan Holm Mortesen
Jan Mortensens bog er et dybdegående indblik i Sabbatten, Påsken, Pinsen, Løvhyttefesten med flere af de jødiske fester. Hver fest bliver anskuet i et messiansk perspektiv. Dette åbner særligt op for evangelierne og hvordan Jesus selv fejrede og brugte festerne til at vise, hvem han er.

Bogen fungerer glimrende som opslagsværk og studiebog. Missionpiloter og andre rejsende med IU møder og bliver undervist i de jødiske fester, en stor del af den information kommer fra denne bog. Man kan måske sige, at Bibelen bliver nemmere og lidt sjovere igennem studiet af "Jesus og de jødiske fester"
Hold et Alphakursus i din lokalforening
Alpha skaber et åbent og afslappet rum for at snakke om tro og meningen med livet med mennesker uden kirkelig baggrund. Og det er nemt at invitere dine venner med. Det fungerer allerbedst, hvis I begynder med mad/snack og fællesskab. Derefter viser I et videooplæg fra Alpha og snakker sammen om det. Det er vigtigt, at der er plads til alles spørgsmål og meninger.
Videooplæggene handler om emner som ”Hvem er Jesus?”, ”Hvorfor døde Jesus?” eller ”Hvordan beder man?” Alpha bliver holdt i hele verden og er nemt og gratis at bruge.

Opret et kursus og få gratis adgang til materialerne herunder.
Har du brug for hjælp, så skriv til Karsten Bach på kb@alphadanmark.dk
www.alphadanmark.dk

Jøder har også brug for Jesus

Avi Snyder
Avi Snyder skriver i denne bog om de misforståelser, der typisk er imod mission til det jødiske folk, som i dag stadig kan betragtes som et unået folkeslag med evangeliet. Avi Snyder har ingående kendskab til problemstillinger som misisonær og i sit liv som jesus-troende jøde.

Bogen er kort og letlæst, men den er en opmutring til at tage del i Guds mission - særligt til det jødiske folk.

GUDS FOLKS MISSION

Christopher J. H. Wright
I Guds folks misison tager Wright læseren igennem den bibelske fortælling. Han viser, hvordan misison er et centralt aspekt i Guds gerning. Der lyder ifølge Wright en klar invitation til at arbejde sammen med Gud, i det arbejde han allerede har sat igang, og fortsat er igang med.

Guds folks mission er en bog, der inviterer til fordybelse i Bibelen og reflektion over kirkens praksis. Den er et must-read for den teologisk interesserede, dog uden at den bliver for akademisk højtragende.

Fauda

Avi Issacharoff og Lior Raz
Fauda betyder kaos, hvilket man kommer til at opleve i denne serie. Man følger et Israelsk antiterrorgruppe og en gruppe af terrorister. Serien får på mange måder kompleksiteten i konflikten i Israel og Palæstina til at træde frem. Det er en vildt spændende actionserie, der tydeligt viser at vold avler mere vold.
Man kommer virkelig til at længes efter forsoning efter Fauda.

Fauda kan ses på Netflix.

Studiemateriale

Guds mission er mangfoldig

Del 1 -
Kristen i en mangfoldig tid
Dette studieoplæg er første del om Guds mangfoldige mission.

Det starter samtalen om, hvordan det er at være kristen i et mangfoldigt samfund, samtdig med at man ønsker at leve et missionalt liv.
Download

Ressource til Huddles

En indføring i huddle-konceptet og SMART-mål
Dette papir beskriver formålet med IU's missions-huddles, giver en mulig skabelon for en huddle-aften samt introducerer SMART-mål, som er lavpraktisk måde at sætte sig mål for sit missionale liv.
Download

Guds mission er mangfoldig

Del 2 -
Lad os søge skønheden
Dette studieoplæg er anden del om Guds mangfoldige mission.

Det fokuserer på skønheden som en værdi, man kan vurdere sit liv og sine handlinger ud fra. Samtidig med at den fremsætter evangeliet som noget skønt.
Download

Guds mission er mangfoldig

Del 3 -
Mangfoldig mission
Dette studieoplæg er tredje del om Guds mangfoldige mission.

I dette oplæg kigger man på forskellige måder at være i mission på. Dette med indragelse af 5 marks of mission.
Download

Sabbatten

Fri til at holde fri
Dette studieoplæg har stor fokus på nogle af de bibelske skrifter om Sabbatten.
Man kommer til at læse både i det Gamle- og Nye Testamente, for dernæst at overveje sit eget forhold til hvile og vaner.
Download
Scroll to Top