Forsoningsarbejdet Musalaha

”Elsk dine fjender og bed for dem,” sagde Jesus. Hvad nu, hvis han faktisk mente, at vi skal forsone os med de mennesker, vi føler os allermest i konflikt med? I Israelsmissionens Unge tror vi, at det er et helt grundlæggende træk ved Gud at skabe fred, hvor der er kløfter. Derfor tror vi på forsoning. Gør du?

I mere end 20 år har vi arbejdet tæt sammen med Musalaha, en organisation der arbejder med forsoning på et bibelsk grundlag. Musalaha opstod under den første intifada i slut 80’erne og (intifada er en betegnelse, der bruges om et palæstinensisk oprør) har over tre årtiers erfaring med at forsone mennesker med hinanden i en af verdens mest uforsonlige konflikter. De ønsker, med udgangspunkt i den fred, Gud skænker os, at skabe fred, hvor der er konflikt og broer, hvor der er kløfter.

”Vi må høre hinandens smerte. Ved at lytte til hinanden og ved at høre de andres historier, kan vi minimere kløften mellem hvad vi tror og hvad vi ved.” – Musalahas hjemmeside

Gennem 6 ’forsoningsetaper’ bliver unge jøder og palæstinensere, palæstinensiske kvinder, muslimer og kristne i Betlehem og børn fra begge sider af muren, hvert år ført tættere på en dybere forståelse for hinanden og de stærke relationelle bånd, som kan overskygge forskellighederne, der ofte dominerer i området. Ikke mindst Musalahas varemærke, de såkaldte ’desert encounters’, hvor det primitive ørkenliv og gyngende kamelture tvinger deltagerne til at arbejde tæt sammen og forholde sig til deres sår og skrammer på neutral grund, har de stor succes med. Og vi elsker at støtte dem!

Vi har i en årrække arbejdet sammen med DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd) og Musalaha om projekter, der henvender sig til unge i Betlehem-området, på Vestbredden, hvor kristne og muslimer ofte går skævt af hinanden og lever med fordomme om den anden side. Gennem ørkenture, ledertræning og ikke mindst et stærkt sammenhold, lærer en gruppe af unge fra begge lejre at være fortalere for forsoning og konflikthåndtering i deres lokalsamfund.

Hvis du har lyst til at rejse ud og være en del af forsoningsarbejdet, kan du blive en del af den danske projektgruppe, som støtter projektet. Som en del af projektgruppen vil du være med til at fremme projektet, og fra tid til anden vil der opstå muligheder for at komme til Palæstina for at besøge projektet.

Lyder det interessant? Skriv til Simon Langvad på simon(at)israel.dk, hvis du gerne vil være med eller har lyst til at høre mere.

Scroll to Top