Hvad er Missionspiloter?

Mission i dag

Mission er ikke længere en bevægelse fra os i vesten til klassiske ”missionsmarker” i syd og øst. Det er en bevægelse ”from everywhere to everywhere”, og mission er derfor også en gensidig proces, hvor vi kan give noget, men hvor vi i lige så høj grad er dem der lærer og modtager.

Som Missionspilot bliver du i løbet af 3 måneder en del af et hold, som på mange forskellige måder undersøger og oplever, hvad Guds mission er i dag. Det sker bl.a. i form af diakonale projekter, evangelisation, undervisning, forsoningsarbejde og meget mere.

Derudover bliver der også rig mulighed for at opleve den alsidige natur og den spændende multikultur, der findes i Israel. Du vil eksempelvis komme med på ørkenture og blive vist rundt til Jerusalems utallige historiske seværdigheder.

MP - arbejde

Hverdagen og det sociale liv

Som Missionspilot kommer du til at dele hverdag med 3-5 andre unge kristne. Du lærer dine medpiloter at kende på godt og ondt, og jeres lille gruppe kommer til at forme en stærk og tryg base under jeres ophold. Her vil i dele tro, udfordringer, oplevelser, indtryk - ja alt det der vil møde dig i løbet af de tre måneder i Israel. Og hvem ved - måske venner for livet?

Derudover kommer du også til at nyde godt af Den Danske Kirke i Jerusalem, hvor David Serner arbejder som præst. Han står for meget af undervisningen og vil også planlægge en række udflugter - og så har han en mægtig sød familie, som du også kommer til at kende.

 

MP - Undervisning 2

 

MP - gruppe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moduler

Opholdet i Israel er bygget op af en række såkaldte moduler. Hvert modul består af et ophold hos en organisation i Israel, undervisning eller en tur. Herunder kan du se en oversigt over hvordan modulerne kan se ud.

Undervisning i mission med særligt fokus på mission i Israel

  • Undervisning i moderne missionsforståelse af David Serner, den danske præst i Jerusalem. Den traditionelle missionsopfattelse er blevet afløst af at fokus på Guds mission til verden, gensidighed, dialog og holisme. Desuden vil de særlige udfordringer forbundet med at være involveret i Guds mission til det jødiske folk. Antimissionærer, skyggen fra Holocaust, messianske jøder osv. blive præsenteret.

Kristendommens jødiske rødder

  • Kristendommens jødiske rødder er en fælles betegnelse for alt, hvad der handler om kristendommens jødiske baggrund med udgangspunkt i biblens bøger. Modulet består af undervisning i Jerusalem med ekskursioner til bibelske steder og en tredages tur til Galilæa, hvor man får mulighed for at opleve Biblen i 3D!

Tel Aviv med base hos Jews for Jesus

  • Jews for Jesus (JFJ) er en jødisk evangeliserende organisation, som er optaget af at gøre jøder opmærksomme på jøden Jesus og opfordre dem til at tage stilling til ham. JFJ har en radikal og inspirerende tilgang til evangelisation, som udfordrer de fleste. Opholdet vil indeholde undervisning i JFJ’s metoder, outreach, opfølgning men også praktisk arbejde i JFJ ministry center i Tel Aviv. Læs mere om JFJ-Israel her

Det Israelske Bibelselskab

  • Bibelselskabet i Israel arbejder for at bringe hele Guds ord (Både det gamle og det nye testamente), og de gode nyheder om frelse og fred i Israels Messias til Israels folk. De laver outreach men også humanitære hjælpeprojekter. Læs mere på deres hjemmeside

Machaseh

  • Machaseh er en en messiansk diakonal organisation som hjælper voldsramte kvinder, holocaust overlevere og fattige flygtningefamilier.

Forsoning

  • Forsoning er en del af det kristne DNA. Gud har forsonet sig med mennesket og som respons må vi forsone os med hinanden. Den Israelsk-Palæstinensiske konflikt er en dyb og langvarende konflikt og som når langt ind i de jesustroende  fællesskaber på begge sider. Modulet vil bestå af undervisning i den kristne forsonings baggrund og besøg hos forskellige samarbejdspartnere og unge fra begge sider af konflikten i Israel og på Vestbredden, samt undervisning med ekskursioner i den historiske baggrund for konflikten.

Schevet Achim

  • Hvordan kan man vise kristen næstekærlighed i Mellemøsten? Schevet Achim er en kristen organisation udgangspunkt i Jerusalem, der har til formål at vise Jesu' kærlighed i og omkring Israel. Det gør de ved at hente børn, der lider af hjertesygdomme, og deres familier fra omkringliggende lande, for at give dem livsreddende operationer af professionelle læger i Israel. Derudover er fællesskabet hos Schevet Achim også en oplevelse værd i sig selv.

 

Disse organisationer er kun et uddrag af de mange forskellige organisation som en missionspilot i løbet af sit 3 måneders ophold vil møde. Alle repræsenterer forskellige former for arbejde i én og samme mission - Guds Mission.